Publicatiedatum: 27 november 2008
Reporter: Albert Hendriks - Friesland Holland Nieuwsdienst www.frieslandhollandnieuws.nl

De Hoek Watersport breidt vloot uit:
Star Cruiser 900, cabin launch voor Elfstedenroute
Beleef Friesland

LANGWEER (NL) – De afdeling Motorjachtverhuur van De Hoek Watersport in Langweer breidt de verhuurvloot uit met drie motorjachten: een BWS-kruiser, gebouwd door Brakel in Terherne, een Vrijon uit Ossenzijl en een Star Cruiser van Richter Jachten in IJlst, voorheen in Huizen. De vloot omvat in 2009 twaalf motorkruisers. De Hoek verhuurt ook nog vier kajuitzeiljachten (3 Clevers, 1 Jeanneau), een rits Polyvalken en visboten en tien appartementen.


Foto 1: De Star Cruiser 900 is een kruising tussen een luxe weekender en een sportief motorjacht. De kruiphoogte is 2,10 m.
Foto 2: In de kuip, die door De Hoek Watersport is voorzien van een inklapbare kuiptent, is plaats voor zes personen.
Foto 3: Van de zithoek kan snel een comfortabel tweepersoons bed worden gemaakt.
Klik op foto's voor vergroting  

Met name de Star Cruiser is bijzonder in de verhuursector. Rolf en Karin de Leeuw hebben de weekender-achtige boot met twee slaapplaatsen sinds augustus 2008 in de verhuur. “En dat ging heel goed,” zegt mevrouw De Leeuw. “We maken ‘m nu nog iets aantrekkelijker voor de verhuur met LED-verlichting in de kuip zodat er voldoende licht in de kuip is als de tent erover heen getrokken is.”


Niet groot, wel goed: keuken en toilet.
Klik op foto's voor vergroting   

De huur van de luxe launchboot, die van polyester en niet — zoals de andere kruisers — van staal is, bedraagt in 2009 tussen de 650 en 1150 Euro per week. De weekendprijs is 70% van de weekprijs. De 90.000 Euro kostende boot is in Turkije gebouwd, 9 meter lang, 2,90 m breed en steekt 0,80 m diep. De doorvaarthoogte is net onder de 2,10 m, wat betekent dat de boot Friesland Holland’s binnendijkse Elfstedenroute inclusief Hindeloopen kan varen. Boten met een kruiphoogte boven de 2,10 m kunnen niet onder de vaste spoorbrug bij camping Hindeloopen door.

Info: www.dehoek-watersport.eu